بازی ­درمانی و مهارت­های حرکتی

بازی درمانی-روانشناسی کودک

بازی ­درمانی و مهارت­های حرکتی

مهارت­های حرکتی کودکان، یکی از حوزه­های اصلی در روند رشدی کودک به شمار می­رود که به کودک امکان راه رفتن، کاوش و فعالیت در محیط را می­دهد. درحقیقت بخش بسیار زیادی از یادگیری­ها و اطلاعات کودک از طریق همین کنجکاوی­های کودکانه در محیط اطراف، شکل می­ گردد.

مهارتهای حرکتی در کودکاندر کودکان به دو بخش حرکات درشت و حرکات ظریف تقسیم می­شود.

مهارت­های حرکتی درشت

شامل آن دسته از فعالیت­های کودک هستند که در نشستن، راه رفتن و حفظ تعادل او در محیط کمک می­کنند. فعالیت­هایی از قبیل سینه­خیز رفتن، راه رفتن، نشستن، دویدن، لی لی کردن، بالا و پایین رفتن از پله و … همگی بخش­هایی از مهارت­های حرکتی درشت به شمار می­آیند.

مهارت­های حرکتی ظریف: این دسته از مهارت­های حرکتی به کودک کمک می­کنند تا در محیط اطراف خود تأثیر بگذارند و اغلب به هماهنگی چشم و دست و مهارت و قدرت انگشتان نیاز دارد. فعالیت­هایی مانند قیچی کردن، بستن دکمه لباس، گرفتن مداد و نوشتن، بستن بند کفش و … نیازمند رشد مهارت­های حرکتی ظریف هستند.

عدم توانمندی در هر یک از دو حوزه مهارت­های حرکتی، می­تواند برای کودک مشکلاتی را به وجود بیاورد و او را در انجام کارهای روزانه دچار مسئله کند. به همین دلیل نیاز است که در سال­های اولیه زندگی، که بهترین فرصت رشد حرکتی به شمار می­رود، کودک را در معرض تمرینات و بازی­هایی که برای تقویت این دسته از مهارت­ها موثر هستند، قرار دهیم.

یکی از مزیت­های بازی درمانی، ایجاد فرصتی مناسب برای تقویت رشد حرکات درشت و ظریف کودک، در حین بازی و فعالیت­های سرگرم­کننده است. کودکان در طی بازی با مأموریت­های جذابی مواجه می­شوند که نیازمند حرکت و فعالیت بدنی است. به ویژه امروزه که در زندگی شهری و آپارتمان­نشینی، فعالیت­های بدنی و حرکتی بسیاری از کودکان به شدت محدود شده است، بازی درمانی بستری مناسب برای توجه به این بُعد از رشد کودک به نظر می رسد.

ثبت درخواست مشاوره




    پوستر اختلال یکپارچگی حسی